Все про фотографію

Четвер, 25.04.2024, 07:06
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Грудень » 30 » Зйомка в домашніх умовах - поради майстра

12:35
Зйомка в домашніх умовах - поради майстра

І в звичайних домашніх умовах можна порівняно простими засобами домогтися досить цікавих результатів, якщо врахувати деякі специфічні особливості портретної с'емкі.Іспользованіе замість потужних освітлювачів малих джерел світла як би звільняє фотографованого від скутості, тим самим значно полегшує виконання поставлених завдань, відкриває нові можливості для світлового рішення портрета.

Відомо, що короткі витримки при зйомці портрета, рівні 1/100-1/200 с, не завжди дають найбільш схожі зображення обличчя. Також зазвичай не дають добрих результатів і довгі витримки, при яких вирази облич на портретах виходять напруженими Найбільш вигідними швидкостями затвора при зйомці портрета слід рахувати від 1 / 8 до 1 / 25 с.

При зйомці дуже важливо, щоб людина, яку фотографують, відчував себе спокійно, вільно. Ніколи не приступайте до зйомки, поки знімається не звикне до обстановки, до фотографа і камері. Для цього потрібно зайняти якийсь час зупинкою апаратури, поділитися з людиною планами зйомки. Потім включити світло, щоб до нього звикли. І тільки після того, як знайдений творчий контакт з портретованих, можна почати роботу над пошуком світлового рішення і моменту зйомки.

Зйомку треба вести без будь-якої команди, іноді простим розмовою з людиною можна допомогти викликати і) або інше вираження особи (посмішку, сміх, зосередженість І Т. П.).

За допомогою світла при зйомці портрета можна підкреслити або згладити зморшки і складки особи і рук, розширити або звузити лінію носа; висвітлити очі так, щоб вони здалися великими, блискучими.

Чоловіче обличчя висвітлюють контрастніше, жіноче - яскравіше.

При зйомці повних людей застосовують два джерела світла: один встановлюють збоку, ближче до моделі, погпащая одну зі сторін особи, а інший - для підсвічування тіньової сторони - спереду і збоку. Відстань від останнього регулюють так, щоб на тіньовій стороні особи збереглися лінії і півтони і щоб тіньова сторона не дуже контрастувала з освітленою.

Треба стежити і за тим, щоб відчувалося основний напрямок світла і не було подвійних тіней.

Для зйомок повного, з широким овалом особи користуються передньо-боковим світлом, утворена їм на обличчі сильна і глибока тінь менше підкреслює повноту.

Особа з різкими рисами допускає великі контрасти при освітленні, а ніжні риси і форми виграють від більш м'якого світла.

Якщо джерело світла поставити перед фотографованим на рівні його голови, то особа з вузьким овалом здасться більш широким.

Встановлюючи джерело світла, не випускайте з уваги і освітленість очей, щоб вони не опинилися в тіні від надбрівних дуг.

Джерело світла, що знаходиться збоку і трохи позаду від людини, що сидить обличчям до камери, за допомогою тіні поглибить складки, підкреслить зморшки, утворює на носі світлове пляма. Виправити ці недоліки можна за допомогою ретуші.

Цілком світлий фон при портретній зйомці можна отримати, якщо окремо висвітлити білий фон яскравою електролампою. При цьому треба стежити, щоб прямі промені не потрапили в об'єктив камери.

Веснянки при портретній зйомці можна пом'якшити або повністю усунути, фотографуючи на плівці «Фото» із середнім жовтим Ж-2Х або жовто-зеленим ЖЗ-2 * світлофільтром.

При зйомці портрета з жовтими і тим більше помаранчевими світлофільтрами шкіра обличчя висветляєтся, губи знебарвлюються, на яскравому сонці сильно ущільнюються тіні на обличчі. Тому краще при зйомці портрета їх не використовувати.

Бувають випадки, коли потрібно підкреслити загар на тілі людини. Тоді можна працювати з блакитними або синіми фільтрами.

 

Переглядів: 5094 | Додав: Lisejkoa | Теги: обличчя. фотографія дітей, поради майстра, зйомка в домашніх умовах, как правильно фотографировать, фотографування людей, фотографування обличь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page