Все про фотографію

П`ятниця, 03.05.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Листопад » 12 » Новітні технології вбивають професійну фотографію.

20:32
Новітні технології вбивають професійну фотографію.


NY Times опублікувала статтю про професію яка в наш час вимирає – професійний фотограф. Це професія, яка стала жертвою новітніх технологій та епохи Всесвітньої павутини "Інтернет". Причиною звільнення безлічі професійних фотографів і тяжких умов інших є розвиток цифрової фотографії, підвищення якості аматорського фото, внаслідок цих подій стало різке подешевшання фотографій у банках фотографій, зменшення тиражів друкованої преси і т.д.

В епоху плівкових фотоапаратів, щоб зробити якісний знімок з першого разу, потрібен був величезний практичний досвід і знання, а також професійні плівкові фотоапарати і безліч плівки. За статистикою, щоб стати професіоналом у професії фотографа, потрібно було 10 тис. годин важкої роботи.

Зараз потрібно тільки подивитися на екран цифрового фотоапарату і підкоригувати налаштування, якщо баланс білого або експозиція не оптимальні, то робиться ще один знімок, який покаже чи фото вдалося, чи ні.

В наш час навіть самий звичайний любитель (аматор) на цифровій камері може зробити дійсно красиву і якісну фотографію (такі приклади розглянуті на Flickr). Вони дуже раді продавати ці фотографії за мінімальною ціною (один долар, наприклад) або віддавати їх безкоштовно. Відповідно, професійні фотобанки практично забиті якісним і дешевим аматорським контентом. Не дивно, що фотобанк Getty Images уклав таку угоду з Flickr.

Для прикладу, у 2005 році Getty Images ліцензували 1,4 мільйонів комерційних фотографій які передані для продажу, а в минулому році – вже 22 мільйон, причому весь додатковий контент прийшов з сектору аматорської фотографії. Ви можете уявити масштаб зниження цін і падіння доходів професійних фотографів.

Як пише NY Times, в результаті багато колишніх професіональних фотографів тепер вимушені поєднувати свою професійну діяльність з деяким іншими видами заробітку, які зовсім не пов’язані з фотографією.

Переглядів: 12090 | Додав: Lisejkoa | Теги: зображення, фотографії, фото, picturs, обої для робочого столу, pictur, foto, картинки, широкоформатні картинки, Pictures | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 SergWox  
0
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сварная ферма с параллельными поясами (описать применение)</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page