Все про фотографію

Субота, 27.04.2024, 02:13
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2012 » Лютий » 6 » Як зняти шедевр мильницею.

20:03
Як зняти шедевр мильницею.

Можливо Ви власник, так званої "мильниці" і хочете знімати, гарні кадри, але ніяк не зважитеся придбати дорогу дзеркальну камеру. Прочитайте нижченаведені поради і подумайте: "А може бути і не варто нічого купувати?". Відразу визначимося, що під "мильницею" буде розумітися фотокамера не має ручного управління діафрагмою і витримкою, тобто повністю автоматична, але має відносно непоганий скляний, а не пластмасовий об'єктив.

Для того щоб при зйомці "мильницею", результати були не гірше, ніж при зйомці дорогою камерою треба просто знімати за таких умов, коли ці камери видають практично однаковий результат. Слід також розуміти, що всі ідеальні фотографії відомих фотографів, це результат великої праці і нормальним вважається, коли з цілої плівки виходить один-два дійсно хороших кадру.

Одне з головних правил - не шкодуйте плівку, якщо Ви хочете зняти наприклад портрет, зробіть хоча б десять кадрів з різних ракурсів і положень.

При зйомці автоматичною камерою, намагайтеся уникати зйомок проти світла і не стандартних ситуацій, коли більшість поверхні кадру дуже світла або дуже темна, камера прагне завжди звести результат до среднесерому результату.

Не намагайтеся знімати портрети великим планом-из за маленького фокусної відстані особа вийде перекрученим (якщо у вас камера із зумом-висуньте його максимально, при цьому спотворення зменшаться)

При зйомці з убудованим спалахом у темному приміщенні результатом будуть плоскі особи без тіней (спробуйте застосувати відбивач, наприклад з фольги, направивши світло в стелю).

При зйомці на яскравому сонці завжди включайте вбудований спалах в примусовий режим - вона підсвітить чорні тіні і зробить знімок приємніше.

Якщо у Вас на камері, є можливість вводити чутливість плівки вручну, то це дає Вам можливість вводити експокорекцію шляхом уведення помилкової чутливості плівки.

Більшість "мильниць" має об'єктив з фокусною відстанню 28-35мм, за класифікацією об'єктивів це так званий "пейзажист". Ось і спробуйте використовувати його за призначенням, фокусуючи на нескінченність. Через досить вузького отвору об'єктива і малого фокусної відстані складно отримати добре розмитий задній план, тому прагнете до композицій, в яких задній план повинен бути чітким.

Знімайте в ситуаціях, коли переваги в світлосилі і чіткості зображення дорогих об'єктивів зводиться нанівець (наприклад зйомка пейзажу туманним ранком або коли обрій затягнуть серпанком).

Не завжди менша різкість зображення гірше, іноді її зменшують спеціально, наприклад при портретній зйомці.

Переглядів: 7969 | Додав: Lisejkoa | Теги: гарні фотографії, Краса, фотографії мильницею, фотографії, Шедевр, мильниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page