Все про фотографію

П`ятниця, 03.05.2024, 14:34
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Як вибрати цифровий фотоапарат

16:29
Як вибрати цифровий фотоапарат

Всім добре відомо, що новітні технології не можуть стояти на місці. Вони нестримно летять вперед, а разом з ними і гігабайти інформації. Разом з цими подями, досить сильно знизилися і ціни на друк цифрової фотографії та цифрову фототехніку. в нашій статті ми не будемо говорити про провесійну фотозйомку і відповідно про професійні фотоапарати, тому мова піде про фотоапарати для сімейного використання. 

Цифровий фотоапарат має ряд переваг, а саме:

- Не потрібна фото-плівка. Ви будете мати змогу фотографувати велику кількість фотографій і зразу перекидати їх на свій компютер і записувати їх на CD або DVD диски. Також в таких фотоапаратах є можливість прямого друку - тобто підключення фотоапарата до принтера і друку фото без використання компютера.

- Невдалі можна зразу видаляти з фотоапарата. Використовуючи плівковий фотоапарат цієї можливості немає. Після зйомки можна переглянути всі фото безпосередньо на фотоапараті.

- Не потрібно зразу друкувати фотографії. Ви маєте змогу створити свої фотоальбоми на DVD- дисках і потім маєте можливість перегляду їх при змозі DVD-плеєра або компютера. 

- Також ви можете друкувати фаші фотографії прямо вдома, використовуючи сучасні фотопринтери.

 

Що таке цифровий фотоапарат?

Цифровий фотоапарат це пристрій за допомогою якого всі фотографії зберігаються не на плівці, так як в старих фотоапаратах, а на цифровий носій - флеш-карту (карту пам'яті). З цифрового носія, фотографії можна перекидати на інші цифрові пристрої - комп'ютер, принтер, диски, та інші.

У звичайному плівковому фотоапараті світловий потік потрапляє на плівку і зберігається на ній до хімічної обробки - тобто до проявлення плівки. Цифрова фотокамера має інакший принцип роботи - потік світла попадає на світлочутливу матрицю, де перетворюється на електричні імпульси. Далі ці імпульси обробляються процесором фотоапарата і після цього записуються на карту памяті.

 

Класифікація цифрових фотоапаратів за ціновими категоріями:

- Аматорські фотокамери низької цінової категорії, їх ще називають "мильницями". Така категорія фотоапаратів з'явилася через спробу маловідомих виробників підкорити ринок доступною по ціні продукцією. По зовнішньому вигляду вони мало чим відрізняються від своїх "старших" побратимів, але коли до них придивитися більш уважно, то можна побачити масу особливостей: оптика у них зроблена із пластмаси, матриця володіє слабкою чутливістю, слабенький процесор і інше. Варто зауважити, що новіші моделі фотоапаратів мають значно більшу якість зображення - тобто робимо висновок що ці фотоапарати також вдосконалюються.

- Аматорські фотоапарати - найбільшою популярністю користуються фотоапарати вартість яких становить від 250 доларів США. Майже всі налаштування таких фотоапаратів працюють в автоматичному режимі. Тому якщо ви збираєтесь робити фотографії тільки для себе - то такі фотокамери саме краще підходять для вас.

- Напівпрофесійні фотоапарати - більш дорогі фотоапарати. Вони набагато потужніші від своїх попередників, це в основному дзеркальні камери які мають багато ручних налаштувань.

- Професійні фотоапарати - в цю категорію входять фотоапарати з дуже високою ціною. Такі фотоапарати обладанані новинками технологічного прогресу. 

 

Що важливо при виборі цифрового фотоапарата

В нашій статті ми опишемо фотоапарат середньої цінової категорії.

- Ціна. На цей показник люди в першу чергу звертають свою увагу. Але в свою чергу це доволі значний показник, тому що досить часто два фотоапарати з схожими параметрами мають значну цінову різницю. Дорогі фотокамери відрізняються тим, що в них встановлена якісна оптика, бо в дешевих камерах вона зроблена з пластмаси. Також більш дорожчі фотоапарати відрізняються більш якісним виконанням механіки, швидким процесором та більш розширеною комплектацією. Справа полягає в тому, що саму якість механіки та оптики при покупці досить складно оцінити, але сама ціна уже вказує на якість.

- Світлочутливість матриці. Первинні характеристики матриці та її чутливість, кількість мегапікселів зазвичай описують великими буквами. Чим більша кількість мегапікселів - тим більша її роздільна здатність при отриманні фотографії. Роздільна здатність потрібна в першу чергу для високої деталізації та якісного друку. Світлочутливість вказує на те як ваш фотоапарат буде фотографувати вночі та при поганому освітленні. 

- Об'єм та тип карти памяті (флеш-памяті). Коли Ви купляєте фотоапарат, вам слід поцікавитися яким обсягом флеш-пам'яті обладнана фотокамера. Поцікавтеся яким типом пам'яті обладнана фотокамера і яка її ціна.  

- Ергономіка. Кожен фотоапарат має свої особливості. Вам потрібно перевірити як надійно триматиметься камера у ваших руках. Перевірте наскільки зручно буде вам використовувати меню та кнопками управління.

- Базова комплектація. Обов'язково поцікавтеся, що є в комплекті фотокамери, яку ви збираєтеся придбати. А це в першу чергу має бути - зарядка, флеш-пам'ять (не належить до базової комплектації в багатьох теперішніх фотокамерах), дата-кабель (для зєднання ПК з фотоапаратом), чохол та інструкція користувача на зрозумілій для вас мові.

- Функціональність фотокамери. Опишемо функціональні властивості якими володіє цифрова фотокамера. В першу чергу - оптичний зум (цифровий зум це не обовязкова властивість), автофокус (бажано щоб він був, тому що фотографії без нього будуть дуже розмиті, при русі руками), автоматична установка балансу білого, мікрозйомка (або макрозйомка - для фотографування обєктів на дуже маленьких відстанях).

- Тип інтерфейсного кабелю. Сучасні фотокамери оснащуються Firewire(IEEE1394) або USB 2.0. Firewire - це дуже швидкий інтерфейс, але ваш комп'ютер повинен мати відповідний вхід. USB 2.0 повільніший, але в усіх сучасних компютерах (і в загальному в пристроях) ви знайдете цей вхід. USB 2.0 оснащені всі сучасні комп'ютери, принтери, мультимедійні плеєри.

- Гарантія та сервісне обслуговування. Ви повинні вияснити всі питання про гарантійне обслуговування ще де купівлі фотокамери, вияснити де знаходяться найближчі сервісні центри, тому що деякі маленкі виробники можуть мати сервісні центри тільки в столиці країни.

- Розмір та зовнішній вигляд. В наш час на ринку ви можете зустріти камери різного кольору, розміру і форми. Зараз виробляють масу суперкомпактних (але їхні властивості не до порівняння з дзеркальним фотоапаратом) моделей, а дзеркальні фотоапарати є досить великими за розмірами. 

 

Переглядів: 6106 | Додав: Lisejkoa | Теги: дзеркальний фотоапарат, Фотокамера, фотоапарат, ультразум, пікселі, зум, мильничка, дзеркалка, цифровий фотоапарат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page