Все про фотографію

Вівторок, 23.04.2024, 12:12
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2012 » Січень » 1 » Як фотографувати нічне місто

17:29
Як фотографувати нічне місто

Фотографії нічного міста особливо привабливі. Навіть знайомі вулички виглядають зовсім по-новому, від світла фар залишаються цікаві лінії, а вуличне освітлення створює ефект свята. Для того щоб фотографії нічного міста вас не розчарували, слід дотримуватися деяких правил зйомки в темний час доби.

Вам знадобиться:

- Фотоапарат;

- Штатив;

- Пульт дистанційного спуску або спусковий тросик;

- Спалах.

Інструкція:

1

Фотографуйте нічне місто в режимі пріоритету діафрагми з використанням брекетинга. Час витримки потрібно встановити більше 10 секунд. Саме для того, щоб уникнути вібрації під час витримки, для нічної зйомки потрібно штатив і спусковий тросик.

2

Зніміть встановлену на об'єктив захист від ультрафіолетових променів і різні фільтри. Якщо ви не зробите цього, можуть виникнути відблиски, засвічування або роздвоювання. Бленду само рекомендується встановити, щоб уникнути бічних променів і відбитків від бічних предметів.

3

Якщо ви хочете використовувати спалах - увімкніть режим повільної синхронізації. Це необхідно для того, щоб на фотографії були видні не тільки люди або предмети, що потрапили під спалах, а й задній план за ними. Якщо на вашому фотоапараті немає функції повільної синхронізації, поставте час витримки вручну. Спробуйте різну витримку, щоб визначити найкращий результат.

4

Дуже цікаві знімки виходять шляхом накладення кадрів. Для цього, спочатку сфотографуйте вид нічного міста. Підберіть композицію так, щоб на місці, де потім розташується місяць, було пусте небо. Потім потрібно сфотографувати саму місяць. Для цього краще використовувати довгофокусний об'єктив. Потім, використовуючи програму Photoshop, накладіть один кадр на інший.

5

Щоб отримати на нічних фотографіях ефект слідів світла від рухомих об'єктів, використовуйте режим зйомки з тривалою експозицією. Такий же ефект можна отримати і при накладенні декількох кадрів, зроблених з невеликим проміжком часу з одного місця.

Переглядів: 7305 | Додав: Lisejkoa | Теги: фотографування нічного міста, штатив, как правильно фотографировать, фотографування міста, фотографія нічного міста, Нічна фотографія, нічне місто | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page