Все про фотографію

Субота, 27.04.2024, 18:42
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 11 » Фотографія в Україні - Фотография в Украине

12:19
Фотографія в Україні - Фотография в Украине
     В Україну фотографію принесли в 1840-их pp. чужоземні фотографи, учасники щорічних міжнародних Київських ярмарків — «Контрактів», які часто залишалися на Україні; першими фотографами-поселенцями були французи «Жак» і Шарль-Поль Гербст. У 1860 — 90-их pp. відкрилися фотостудії професіоналів в Одесі, Харкові, Полтаві та ін. більших містах. До 1914 в самому Києві працювало бл. 70 комерційних фотографів.
    Фотографію викладають на кінооператорському факультеті Київського Театрального Інституту ім. Карпенка-Карого; техніку фотографії — також у Львівському Поліграфічному Інституті. Для потреб побуту влаштовуються періодично в більших містах курси фотографії, які випускають фотографів-техніків. При Міністерстві культури у Києві існує експериментальна фотостудія. Виробництво фотоматеріалів — кіноплівки і великоформатні фотоплівки виробляються в м. Шостка, Сумської області, фотографічний папір на фотофабриках в Києві і в Переяславі-Хмельницькому. Фотоапаратура виробляється в Києві (камера для 35 мм. плівки «Киев», яка копіювала спочатку німецький "Контакс" ) і біля Харкова («ФЭД», яка копіювала спочатку камеру "Лейка"). У Києві виробляють ще дзеркальну однооб'єктивну камеру «Киев-88» (6x6 см) і виробляли камери «Киев-Вега» (для плівки 16мм), "Киев-35" (для плівки 35мм). Фотозбільшувачі виробляються у Дніпропетровському, освітлювальна апаратура у Києві (фабрика «КИНАП») та в Одесі, де також виробляють кіноапаратуру.
    На данный момент в Україні діє "Національна спілка фотохудожників України" (НСФХУ). Вона була заснована ще в грудні 1989 в м. Київ. На сьогодні НСФХУ перетворилась у велику й поважну організацію фотомитців, що має свої творчі осередки в усіх обласних центрах України та АР Крим.
$DCODE_1$
Переглядів: 10154 | Додав: Lisejkoa | Теги: зображення, фото, фотографії, picturs, обої для робочого столу, pictur, foto, широкоформатні картинки, картинки, Pictures | Рейтинг: 3.8/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page