Все про фотографію

Четвер, 25.04.2024, 16:57
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » Архів матеріалів


NY Times опублікувала статтю про професію яка в наш час вимирає – професійний фотограф. Це професія, яка стала жертвою новітніх технологій та епохи Всесвітньої павутини "Інтернет". Причиною звільнення безлічі професійних фотографів і тяжких умов інших є розвиток цифрової фотографії, підвищення якості аматорського фото, внаслідок цих подій стало різке подешевшання фотографій у банках фотографій, зменшення тиражів друкованої преси і т.д.

В епоху плівкових фотоапаратів, щоб зробити якісний знімок з першого разу, потрібен був величезний практичний досвід і знання, а також професійні плівкові фотоапарати і безл ... Читати далі »

Просмотров: 12087 | Добавил: Lisejkoa | Дата: 12.11.2011 | Комментарии (1)

Ще в 350-му році до нашої ери. відомий давньогрецький філософ, вчений і науковець Арістотель в своїй робіті зазначив, що світло проникаючи в темну кімнату через невеликий отвір у віконниці, утворює на протилежній стіні зображення яке розташоване на вулиці перед віконцем. При цьому масштаб зображення  більше, в залежності  від відстані між вікном і стіною. Даний ефект використовували для різних дослідів.

... Читати далі »
Просмотров: 5543 | Добавил: Lisejkoa | Дата: 07.07.2011 | Комментарии (0)

   Один фотограф, будучи приглашенным на вечеринку прихватил несколько своих снимков, дабы при случае показать их гостям.
Хозяйка, увидев снимки воскликнула:
- Какие восхитительные фотографии! У Вас, видимо, очень дорогой фотоаппарат!
Фотограф на это ничего ей не ответил, но прощаясь в конце вечера сказал:
- Спасибо, ужин был приготовлен великолепно! У Вас, наверно, очень хорошие кастрюли!

***

... Читати далі »

Просмотров: 2154 | Добавил: Lisejkoa | Дата: 01.04.2011 | Комментарии (0)

     В Україну фотографію принесли в 1840-их pp. чужоземні фотографи, учасники щорічних міжнародних Київських ярмарків — «Контрактів», які часто залишалися на Україні; першими фотографами-поселенцями були французи «Жак» і Шарль-Поль Гербст. У 1860 — 90-их pp. відкрилися фотостудії професіоналів в Одесі, Харкові, Полтаві та ін. більших містах. До 1914 в самому Києві працювало бл. 70 комерційних фотографів.
    Фотографію викладають на кінооператорському факультеті Київського Театрального Інституту ім. Карпенка-Карого; техніку фотографії — також у Львівському Поліграфічному Інституті. Для потреб побуту влаштовуються періодично в більших містах курси фотографії, які випускають фотографів-техніків. При Міністерстві культури у Києві існує експериментальна фотостудія. Виробництво фотоматеріалів — кіноплівки і великоформатні фотоплівки виробляються в м. Шостка, Сумської області, фотографічний папір на фотофабриках ... Читати далі »
Просмотров: 10152 | Добавил: Lisejkoa | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)


        Перше закріплене зображення було зроблено в 1822 році французом Нісефором Ньєпсом (Nicephore Niepce), але воно не збереглося до наших днів. Тому першої в історії фотографією вважається знімок «вид з вікна» отриманий Ньєпсом в 1826 році за допомогою камери-обскури на олов'яній пластинці, покритої тонким шаром асфальту. Експозиція тривала вісім годин при яскравому сонячному світлі.
        В 1839 році француз Жак Дагерр (Jacques Daguerre) опублікував спосіб одержання зображення на мідній пластині, покритої сріблом. Після тридцятихвилинного експонування Дагерр переніс пластину в темну кімнату і якийсь час тримав її над парами нагрітої ртуті. Як закріплювач зображення Дагерр використав кухонну сіль. Знімок вийшов досить високої якості — добре пророблені деталі як в світлах, так й в тінях. Свій спосіб одержання фотографічного зображення Дагерр назвав дагерротипія.
      ... Читати далі »
Просмотров: 13612 | Добавил: Lisejkoa | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

« 1 2
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page