Все про фотографію

Четвер, 28.03.2024, 20:37
Вітаю Вас Гість

Реєстрація
Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 11 » Історія виникнення фотографії - История возникновения фотографии

09:32
Історія виникнення фотографії - История возникновения фотографии

        Перше закріплене зображення було зроблено в 1822 році французом Нісефором Ньєпсом (Nicephore Niepce), але воно не збереглося до наших днів. Тому першої в історії фотографією вважається знімок «вид з вікна» отриманий Ньєпсом в 1826 році за допомогою камери-обскури на олов'яній пластинці, покритої тонким шаром асфальту. Експозиція тривала вісім годин при яскравому сонячному світлі.
        В 1839 році француз Жак Дагерр (Jacques Daguerre) опублікував спосіб одержання зображення на мідній пластині, покритої сріблом. Після тридцятихвилинного експонування Дагерр переніс пластину в темну кімнату і якийсь час тримав її над парами нагрітої ртуті. Як закріплювач зображення Дагерр використав кухонну сіль. Знімок вийшов досить високої якості — добре пророблені деталі як в світлах, так й в тінях. Свій спосіб одержання фотографічного зображення Дагерр назвав дагерротипія.
        Практично в той же самий час англієць Вільям Генрі Фокс Тальбот винайшов інший спосіб одержання фотографічного зображення, що назвав калотипією. Як носій зображення Тальбот використав папір, просочений хлористим сріблом. Тальбот одержав перший у світі негатив. Експозиція тривала біля години, на знімку — ґратчасте вікно будинку Тальбота.




Переглядів: 13610 | Додав: Lisejkoa | Теги: зображення, фото, фотографії, picturs, обої для робочого столу, pictur, foto, широкоформатні картинки, картинки, Pictures | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Реклама Tak.ru
Реклама
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Погода

Соціальні мережі
Теги
LinkFeed
Статистика
Яндекс.Метрика CY-PR.com каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Locations of visitors to this page